Ászok a pályán
Az "Ászok a pályán" a politikusokból és jelentős cégek vezetőiből álló két tenisz válogatott hazánkban teljesen egyedi csapatmérkőzése, melyen a játékosok a "Politika" vagy a "Gazdaság" mezében összes

Diplomata és Külgazdasági Teniszbajnokság 2017

Idén dr. Balogh Csaba, a Külügy- és Külgazdasági Minisztérium államtitkára fővédnökségével 27 esztendeje rendezte meg az ötletgazda Szféra a hazánkban dolgozó diplomaták és jelentős vállalatok menedzserei számára a teniszbajnokságot. November 12-én, vasárnap rekord részvevő, több mint 40 játékos vett részt a küzdelemben, a diplomaták és cégek 16 országot képviseltek.

Minden idők legnagyobb érdeklődését keltette a bajnokság! Árvay Sándor nemzetközi főbíró ennek alapján két páros kategóriában írta ki a küzdelmeket: vegyes és férfi páros kategóriában.

Szintén egyedülállóan a torna eddigi, közel 30 éves történetében mindkettőben a magyar voltak a legjobbak. Vegyes párosban a Buzás Anita-Gölöcsér Balázs duó (Nemzetközi Befektetési Ügynökség) nyert a Pálfalvi Márta (Heineken) és Nagyiványi György (Head) alkotta páros előtt. Harmadik helyen Kakuta Hirumna és énes Zoltán (Japán Nagykövetség) végzett.

Férfi kategóriában a Johnson Electric Hatvan párosa (Varga Péter-Tárnok Péter) utasította maga mögé a LEGO Nyíregyháza duóját, Polányi Pétert és Szűcs Arnoldot. A harmadik helyezett a KKM-es Galánthai Fekete András-Szíjjártó Ákos páros lett.

A Szépvölgyi Tenisz Centrumban mint a verseny történetében mindig, ezúttal is speciális szabályok voltak érvényben, hiszen a játékidőt mérkőzésenként 20 percben maximalizálták. A díjakat a fővédnök képviseletében Horváthné Réffy Ágnes adta át. A legtöbb ász adogatásért különdíjat nyert Gölöncsér Balázs (Head) és Varga Péter (Mercedes Torphy).

A sportot kedvelő diplomaták és cégvezetők legközelebb 2018 márciusában találkoznak a XXVIII. diplomata és Külgazdasági teniszbajnokságon, amit júniusban a golfbajnokság követ.

Az idei Diplomata és Külgazdasági Teniszbajnokság támogatói voltak:

Eximbank (főtámogató)

Mercedes-Benz Hungária Kft. (támogató)


Head (Gesztor)


 

Időpont
2017 november 12. 09:00:00
Helyszín
Budapest 1037 Virág Benedek u. 39-41
Letöltések
Képgaléria
Videók
copyright © 2011, Szféra Európa
created by GBaRT