Ászok a pályán
Az "Ászok a pályán" a politikusokból és jelentős cégek vezetőiből álló két tenisz válogatott hazánkban teljesen egyedi csapatmérkőzése, melyen a játékosok a "Politika" vagy a "Gazdaság" mezében összes
2017: rekord részvétel a Diplomata Golfbajnokságon 

A Diplomata és Külgazdasági Golfbajnokság 17 éves története során soha nem volt még akkora érdeklődés diplomáciai golfverseny iránt, mind idén. Kitűnő időben, remek pályán gyülekeztek 2017.június 11-én délután a golfozni tudó diplomaták és cégvezetők a budai Academy Golf Klubban. A versenyen és a golfoktatáson 15 ország közel 40 diplomatája vett részt, közöttük hét nagykövet! A legnépesebb delegációval az Egyesült Államok nagykövetsége képviseltette magát. 
A rendezvény fővédnöke dr. Szabó László miniszterhelyettes volt, aki maga is ütőt ragadott, ráadásul igen eredményesen szerepelt. Miként tavaly ezúttal is Eric Fournier francia nagykövet érkezett először a pályára és többek között a belga, brit, chilei és maláj nagykövet kollégájához hasonlóan elragadtatással nyilatkozott a pályáról, rendezésről. A nagykövetek között Ian Lindsay (Nagy-Britannia) lett az első, megelőzve Dr. Szabó László magyar miniszterhelyettest.
Az általános diplomáciai kategóriában volt a legnépesebb a mezőny, néhányan igen komoly golftudásról tettek tanúbizonyságot, gyakran csattant taps az utolsó, 9-es pályaszakaszon a kollégáktól, családtagoktól. A dobogón amerikai háziverseny alakult ki, végül az első helyet Kyle Hatcher szerezte meg.
A minisztérium erőteljes lépéseket tesz a gazdaságdiplomácia területén külföldön és hazánkban is, s ez tükröződött a golfban is, mert sok hazánkban működő nagyvállalat és startup cég vezetője ragadott golfütőt. Közülük a Bankráció alapítója, Kolláth Bálint volt a legeredményesebb. 
Mint ismeretes a fejlett demokratikus hagyományokkal rendelkező országokban a hatvanas évektől kezdve szerveztek diplomata sportversenyeket, amelyeket a rendszerváltozás után a minisztériummal együtt a Szféra rendezvényszervező honosított meg hazánkban. A golfbajnokságnak 18, a hagyományosan ősszel megrendezésre kerülő teniszbajnokságnak 22 éves története van már hazánkban, mert ezek kiváló alkalmat teremtenek az informális kapcsolattartásra. A minisztérium stratégiai irányváltásának köszönhetően három év óta a diplomaták mellet meghívásra kerülnek a cégvezetők is. 
A golfverseny bejelentették, hogy a Szféra, mint ötletgazda idén is megszervezi a Diplomata és Külgazdasági Teniszbajnokságot. Az eseményt november 12-án tartják: a diplomaták és menedzserek ezúttal is az arra legméltóbb magyar teniszcsarnokban, a Szépvölgyi Tenisz Centerben (Budapest III., Virág Benedek u. 39-41.) lépnek pályára. 

Mindkét esemény főtámogatója az Eximbank, szponzora a Mercedes-Benz Hungária.
Időpont
2017 június 11. 16:00:00
Helyszín
Budapest 1037 Perényi utca 6
Letöltések
Képgaléria
Videók
copyright © 2011, Szféra Európa
created by GBaRT